Vacature Enterprise Architect (e-dienstverlening) (UWV) – Amsterdam

Vacature Enterprise Architect (e-dienstverlening) (UWV) – Amsterdam
Advertorial

Functie

Waar anders kun je het inkomen verzekeren van 1,4 miljoen Nederlanders bij wie het even tegenzit? En tegelijkertijd met meer dan 400 kantoorapplicaties en meer dan 20 miljoen websitebezoekers per kwartaal stoeien? Nou?

Als Enterprise Architect bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor de enterprise architectuur van de e-dienstverlening. Je opereert vanuit het CIO Office en rapporteert aan Peter Valkenburg (hoofd CIO Office), werkt intensief samen met André van Alphen (Hoofd ICT Services) en staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?

 • Allereerst je bemoeien met een paar stoere projecten:
  • Zoals het creëren van één internetorganisatie intern en het creëren van één digitaal loket voor de burger, werkzoekend of werkgever;
  • Of het heraanbesteden van de UWV rekencentra in 2017;
  • Het loskoppelen van de front- en back-end systemen zodat veranderingen minder impact hebben op de prestaties en stabiliteit van de systemen;
  • Het creëren van een locatie- en device onafhankelijke werkplek voor de UWV-ers met behoud van goede beveiliging;
  • En een paar die we pas in het gesprek verklappen ;-).
 • Je werkt nauw samen met de informatiemanagers en de lead architecten van de divisies (Werkbedrijf, Social Medische Zaken, Uitkeren, Gegevensdiensten en Klant & Service).
 • Uiteraard blijf je bij door het bezoeken van de juiste plekken (NAF) en te praten met je vakgenoten bij zusterorganisaties (Belastingdienst, SVB, G4, KING, etc.).

UWV, Amsterdam

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Enterprise Architect moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1300 medewerkers aan de informatievoorziening. In een grote verandering gaat nu een grote groep medewerkers van de centrale IT organisatie over naar de divisies om ze directer onder hun regie te brengen. Het CIO Office (met 20 medewerkers, waaronder 14 Enterprise Architecten) moet waarborgen dat in die nieuwe situatie consistentie zit in de gekozen oplossingen en dat ze passen in de concern brede informatiestrategie.

Technology stack bij het UWV? Filenet, SQL Server, VMS, Aix, Linux, Wintel, Bizztalk, Oracle Fusion. 22.000 werkplekken, vele TB aan storage.

Functie eisen

Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is echt noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de enterprise architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • Voor de e-dienstverlening vacature is ervaring met het opzetten van online dienstverlening van belang. Voor de infrastructuur vacature een brede ervaring met complexe ICT infrastructuren. In beide gevallen zoekt UWV mensen die meerdere organisaties van binnen hebben gezien met een front-end, een back-end en een groot security belang.

*Je kennis:

 • Kennis van Archimate is fijn, alsmede een TOGAF certificering, maar bij gebrek hieraan gaan we je er niet op afwijzen.

*Je persoonlijkheid

 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk niveau en ook buiten het IT-domein. Sterker nog: complexiteit reduceren is een stokpaardje van je.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren. Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan kunnen we praten.

Aanbod

UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke Enterprise Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het verhogen van de omzet van een leasemaatschappij, dan is dit een plek waar je werk er echt toe doet met de mooiste ICT-snoepwinkel van Nederland.
Dus werk je nu bij een financiële dienstverlener en durf je dat niet meer te zeggen op een feestje? Of zit je nu bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto’s zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,4 miljoen mensen in Nederland.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto jaarsalaris van € 65.000,- tot € 85.000,-.
  Daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan.
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken.
 • 27 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband).

Sollicitatie vacature Enterprise Architect bij het UWV

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Enterprise Architect voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van “apply with LinkedIn”. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je upload bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature Enterprise Architect in Amsterdam?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken. En oja, houd er rekening mee dat een assessment onderdeel kan uitmaken van de procedure.

0 reacties

Reageer

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *