Vacature Lead Architect ICT Infrastructuur (UWV) – Amsterdam

Vacature Lead Architect ICT Infrastructuur vervuld
Advertorial

UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Waar anders kun je het inkomen verzekeren van 1,4 miljoen Nederlanders bij wie het even tegenzit? En stoeien met zo’n 400 applicaties en ruim 20 miljoen websitebezoekers per kwartaal? Nou?

Vacature Lead Architect ICT Infrastructuur (UWV) – Amsterdam

Functie

Als Lead Architect bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor de Architectuur van de ICT Infrastructuur.

Je opereert vanuit de afdeling ICT Services, rapporteert aan André van Alphen (Hoofd ICT Services) en werkt intensief samen met zijn managers en teamleiders, maar ook met het team Enterprise Architecten in het CIO Office. Je staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?

 • Allereerst je bemoeien met een paar pittige projecten:
  • zoals het heraanbesteden van de UWV rekencentra in 2017
  • het loskoppelen van de front- en back-end systemen zodat veranderingen minder impact hebben op de prestaties en stabiliteit van de systemen
  • het creëren van een locatie- en device onafhankelijke werkplek voor de UWV-ers met behoud van goede beveiliging
  • en een paar die we pas in het gesprek verklappen ;-)
 • Je werkt nauw samen met de informatiemanagers en de lead architecten van de divisies (Werkbedrijf, Sociaal Medische Zaken, Uitkeren, Gegevensdiensten en Klant & Service).
 • En uiteraard blijf je bij door het bezoeken van de juiste plekken (NAF) en te praten met je vakgenoten bij zusterorganisaties (Belastingdienst, SVB, G4, KING, etc.).

 

UWV

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Lead Architect moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1300 medewerkers aan de informatievoorziening. In een grote verandering gaat nu een grote groep medewerkers van de centrale IT organisatie over naar de divisies om ze directer onder hun regie te brengen. Samen met je collega’s van het CIO Office (14 Enterprise Architecten) moet je waarborgen dat in die nieuwe situatie consistentie zit in de gekozen oplossingen en dat ze passen in de concern brede informatiestrategie.

Technology stack bij het UWV? Filenet, SQL Server, VMS, Aix, Linux, Wintel, Bizztalk, Oracle Fusion. 22.000 werkplekken, 31 miljoen TB aan storage.

 

Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is echt noodzakelijk om de complexiteit van de informatiestromen en de Architectuur van UWV te kunnen doorgronden.
 • Als Lead Architect breng je een brede ervaring met complexe ICT infrastructuren mee, waarbij je gewend bent ook te moeten schakelen met externe ICT dienstverleners. Jij bent iemand die meerdere organisaties van binnen hebt gezien met een front-end, een back-end en een groot security belang.

* Je kennis:

 • Kennis van Archimate is fijn, alsmede een TOGAF certificering, maar bij gebrek hieraan gaan we je er niet op afwijzen.

* Je persoonlijkheid

 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt moeilijke zaken helder uitleggen aan mensen op elk niveau en ook buiten het IT-domein. Sterker nog: complexiteit reduceren is een stokpaardje van je.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Oh ja, en als je wel overal over wilt meepraten, maar geen concrete bijdrage aan het resultaat wilt leveren. Nou, dan zou ik nog even verder zoeken. Maar ben je zelfstandig, zelfsturend en lever je ook wat je belooft, dan kunnen we praten.

 

Aanbod

UWV is niet gek en weet dat het niet bij élke Lead Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Als jij ook meer wilt doen dan bijdragen aan het vergroten van de bonus van je directie of het aanjagen van de beurskoers van je werkgever, dan is dit een plek waar je werk er echt toe doet met de mooiste ICT-snoepwinkel van Nederland.

Dus werk je nu bij een financiële dienstverlener en durf je dat niet meer te zeggen op een feestje? Of zit je nu bij een ICT-dienstverlener en ben je de files en het ge… over leaseauto’s zat? Dan is dit je kans om écht het verschil te maken voor 1,4 miljoen mensen in Nederland.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto jaarsalaris van € 65.000,- tot € 85.000,-, bestaande uit 12 maandsalarissen, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan.
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken.
 • 27 Vakantiedagen (bij full-time dienstverband).

 

Sollicitatie

Gave vacature hé?! Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Lead Architect voor UWV bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van “apply with LinkedIn”. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door de motivatie die je upload bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature Lead Architect in Amsterdam?

Het vak van consultant is geen 9 tot 5 baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.

 

 

 

0 reacties

Reageer

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *