Vacature Presales Engineer (NEP The Netherlands) – Hilversum

Vacature Presales Engineer NEP 160726
Advertorial

Hoe zou jij het vinden om alle – steeds meer IT-gerelateerde – technologie te bedenken, te presenteren en te realiseren voor dé partij die grote events (The Passion) en producties (The Voice) registreert en uitzendt? Dit kan bij NEP The Netherlands.

Functie Presales Engineer

Als Presales Engineer bij NEP The Netherlands in Hilversum ben je verantwoordelijk voor het bedenken, calculeren en inkopen van de techniek achter grote mediaproducties voor aansprekende partijen als RTL, de Nederlandse Publieke Omroep, maar ook Netflix, Ziggo en FOX Sports. Als Presales Engineer maak je onderdeel uit van het compacte R&D-team (6 m/v sterk) dat direct rapporteert aan de CTO. Dit team bedenkt en calculeert de meest creatieve en waanzinnige IT-oplossingen om live events en producties te realiseren en naar alle mogelijke mediakanalen (tv, internet, mobile, tablet, streaming, narrowcasting, etc.) te distribueren.

Je werkt in het R&D-team van NEP The Netherlands in Hilversum. Je rapporteert aan de CTO van het bedrijf, Peter Bruggink, en werkt intensief samen met Gerbrand de Ridder (Lead System Architect).

Wat ga jij doen?

 • Het startpunt van je werk is meestal een aanvraag door een bestaande klant. Als zo’n vraag bij R&D komt, is het meestal geen standaard dienstverlening, maar een nieuwe productie of een groot live event. Ook kan het startpunt van je werk een grote lokale of internationale aanbesteding zijn.
 • Op basis van de input van de klant en de accountmanager bedenk je als Presales Engineer een architectuur om het project te kunnen realiseren. Je onderzoekt wat er al in huis is en wat ingekocht en geïnvesteerd moet worden. Vaak wordt de grens van de technologie opgezocht.
 • De volgende stap is een calculatie maken van de benodigde investeringen, om zo tot een voorstel voor een maandelijkse servicefee te komen voor de klant. Vaak wordt in die fase ook al verkennend onderhandeld met leveranciers.
 • Ook in de – schriftelijke en mondelinge – presentatie van het uiteindelijke voorstel naar de klant speel je als Presales Engineer een cruciale rol door te overtuigen op inhoud.
 • Na het sluiten van de deal werk je het project verder in detail uit met de leveranciers en draag je het over aan een projectmanager in Operations.
 • Een bonustaak is het binnen de internationale NEP-organisatie delen van de technologische kennis en expertise van NEP The Netherlands, zodat de innovatieve Nederlandse aanpak concernbreed kan worden ingezet.

NEP The Netherlands

NEP The Netherlands in Hilversum voorziet met 650 medewerkers in Nederland haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en cloudproductie, studioproductie, play-out, videodisplay, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT-oplossingen.

Functie eisen

* Je opleiding en ervaring:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Dat is echt noodzakelijk om de complexiteit van de technologie die bij NEP The Netherlands wordt ingezet, te kunnen doorgronden.
 • Het goede nieuws is dat je niet uit de mediawereld hoeft te komen. Maar je brengt wel ervaring mee van een écht innovatieve IT-managed-servicespartij. Een partij die ook echt regievoerend is naar de eindklant, geen onderaannemer.
 • Daar heb je ook ervaring opgedaan in het bedenken en opzetten van complexe diensten en je hebt meegedraaid in grote bids.

* Je kennis:

 • Kennis van ‘the finest and the latest’, onder meer op het gebied van hosting, networking, cloud en streaming is essentieel; zowel van de inhoud, de partijen die ze leveren als de kosten die ermee gepaard gaan.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel verbaal als op papier, is een must.

* Je persoonlijkheid:

 • NEP The Netherlands zoekt persoonlijkheden die kunnen overtuigen op inhoud en creativiteit. Jij brengt technologie en innovatie op papier en in het gesprek tot leven.
 • Creativiteit zit voor jou ook in slimmere oplossingen, die bovendien kosten besparen.
 • En oh ja, de mediawereld is de mediawereld. Als iets live moet, moet het live. Dus élke dag om 5 uur achter de aardappelen zal misschien niet lukken.

Aanbod

NEP The Netherlands is een snoepwinkel als je van het snijvlak tussen innovatieve technologie en media houdt. En de mensen die er werken, werken er graag. Check deze film. Bekijk ook de video hiernaast met een rondleiding door het gebouw en langs je werkplek.

Werk je nu bij een IT-managed-servicespartij, maar ben je stiekem ook een ‘bingewatcher’ op Netflix en HBO? Dan is dit je kans om een ‘saaie’ corporate klantenkring in te ruilen voor de dynamische wereld van de media.

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto jaarsalaris van € 80.000,- tot € 100.000,-, inclusief een vakantietoeslag van 8%.
 • Een auto van de zaak.
 • Maar ook een werkplek die supersnel vanaf station Hilversum Mediapark is te bereiken.
 • 23 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband).

Sollicitatie

Gave vacature hè? Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Presales Engineer voor NEP The Netherlands bent: solliciteer nu. Hoe? Door je cv te uploaden of gebruik te maken van ‘Apply with LinkedIn’. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, met de motivatie die je uploadt bij ‘extra document’.

Heb je nog vragen over deze vacature Presales Engineer in Hilversum?

Het vak van consultant is geen 9-tot-5-baan. Je kunt me dus ook gewoon ’s avonds en in het weekend bereiken.

0 reacties

Reageer

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *