Vacaturesite voor zware jongens

[[image:dagobert_duck.jpg::center:0]]Een nichevacaturesite. Niet voor mensen die veel wegen, maar voor mensen die veel verdienen. Om een profiel te mogen aanmaken moet je minstens 75 k verdienen. Maar volgens de oprichter verdient 15% in zijn huidige functie al meer dan 2 ton. Klinkt als een site waar we allemaal op willen staan.

Op lintberg.com bieden 43 headhunters en bureaus voor executive search, waaronder Hays, Yess, Kienbaum, Confius en Newpeople, hun vacatures aan. Deze bureaus stellen als voorwaarde dat alleen bureaus vacatures mogen plaatsen. Individuele bedrijven mogen geen functies plaatsen. Klinkt als een soort monopolie. Maar goed, als Jan met de pet krijg je nu wel enig inzicht in deze wereld van grootverdieners. Welke bureaus doen ertoe of zijn in ieder geval wannabees? En voor scholieren en studenten die ambities hebben veel te verdienen geeft het richting aan hun studiekeuze. Met een algemene managementrichting zit je gebakken, maar ook Finance en Sales bieden goede kansen. IT biedt ook nog hoop.

De 6.000 kandidaten die momenteel een profiel hebben op lintberg.nl betalen de eerste twee maanden niets voor het reageren op vacatures. Daarna een paar euro per maand. En dat is niet veel voor, zoals oprichter Verbeeck in het Financieel Dagblad het noemt: �vacatures die voorheen niet te vinden waren. Het is een wereld achter de schermen. (�) We merken dat er behoefte was aan meer transparantie�. Een echte wereldverbeteraar dus. Ben benieuwd wie er nu echt rijk wordt van deze vacaturesite�

2 antwoorden
 1. Marco
  Marco zegt:

  @Bas: Ik denk dat een behoorlijk percentage van de 6000 ingeschrevenen dat voor twee maanden heeft gedaan. Even kijken wat voor vacatures er op de site staan. Iedereen is nieuwsgierig!
  Naast een speciaal MKB-bureau moesten we ook maar een vacaturesite voor 100K functies beginnen dan :-)

  Beantwoorden
 2. Bas Westland
  Bas Westland zegt:

  @Marco: Heb me net even aangemeld voor zo’n tweemaands trial accountje. Even lopen browsen, maar helaas zijn de managementvacatures weer vervuild met account manager vacatures, waar een groot deel van die 100+ waarschijnlijk variabel is en het natuurlijk geen echte managementfunctie is, aangezien je alleen ‘me, myself and I’ aan het managen bent.
  Wij bieden vanaf de launch van onze nieuwe site executive search (voor management functies boven de 100K) tegen 10K aan (fixed fee). Da’s pas revolutie. Management vacatures zijn namelijk heel populair en veel makkkelijker in te vullen dan professional vacatures. Maar dat mag je natuurlijk niet hardop zeggen ;-) Ik denk dat alleen Verbeeck een beetje gaat verdienen en dan vooral aan de kandidaten die zo’n abonnementje afnemen. Jammer dat de eindklanten niet mogen adverteren. Dan zouden de genoemde bureaus het nog eens best moeilijk kunnen krijgen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *