Meest Invloedrijke Recruiter 2018 Persbericht

Verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter 2018 #MIR2018 van start

Meest Invloedrijke Recruiter 2018 Persbericht

Tijdens het Recruitment Tech Event op donderdag 22 november is het startschot gegeven voor de tiende editie van de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter, #MIR2018. Jaarlijks strijden genomineerde recruiters om de felbegeerde eer de Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar te worden.

“Ten opzichte van 2017 veranderen we niet veel”, zegt initiatiefnemer en organisator Bas Westland over de verkiezing van 2018. “Vorig jaar hadden we een volledig nieuwe opzet, waardoor er meer titels te winnen waren via de publieks- en vakjury. Ook video speelde voor het eerst een grotere rol. Dat is goed bevallen, dus die lijn zetten we door. Nieuw deze editie is de videotraining die video-interviewplatform Cammio biedt aan alle genomineerden. Door kandidaten een training aan te bieden, hebben ze allemaal een gelijke kans om zich zo goed mogelijk te presenteren. Daarnaast is de jury uitgebreid met onder andere Ellen van Hierden, Directeur ARTRA en Academy for Recruitment. Een mooie ontwikkeling, want hierdoor hebben we nu 2 juryleden die onderdeel zijn van een opleidingsinstituut voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.”

Genomineerden bewijzen zich in video
De ontwikkeling van video zet door in recruitmentland. De genomineerde recruiters geven daarom in een video antwoord op een aantal voorgelegde vragen.

Wat is je grootste recruitmentsucces van het afgelopen jaar?
Wat is je belangrijkste recruitmentinnovatie van het afgelopen jaar?
Wat heb je het afgelopen jaar gedaan om bij te blijven in je vak?
Hoe heb jij je kennis over je vak het afgelopen jaar binnen én buiten je bedrijf gedeeld?
Wat is volgens jou de belangrijkste recruitmenttrend voor 2019?

Met deze antwoorden kunnen de genomineerde recruiters laten zien dat ze verstand hebben van recruitment en dus terecht meedingen in de race naar de felbegeerde titel #MIR2018.

Tijdens de verkiezing in 2017 werd al gebruik gemaakt van het video-interviewplatform Cammio. Dit jaar wordt het nog professioneler aangepakt door de videotraining. De video is een belangrijk onderdeel, want op basis hiervan kiest zowel de vakjury als de publieksjury uiteindelijk de meest invloedrijke recruiters. De video’s zijn toegankelijk voor iedereen.

De 5-koppige vakjury
De vakjury van de Meest Invloedrijke Recruiter 2018 bestaat uit: Ronald van Driel, Marco Hendrikse, Gusta Timmermans en de nieuwe aanwinst Ellen van Hierden. Ook de winnaar van de vakjuryprijs van de Meest Invloedrijke Recruiter 2017 Tamara Rood is onderdeel van de jury. Zij volgt Olfertjan Niemeijer op. Hij was de winnaar in de categorie Agency in 2013 en was vorig jaar onderdeel van de jury.

“Voor mij is de Meest Invloedrijke Recruiter iemand die anderen inspireert en beter laat functioneren”, zegt Marco Hendrikse, Head of Content bij GITP en lid van de vakjury #MIR2018. “Naast het zelf succesvol in de praktijk toepassen van recruitmenttechnieken, betekent dit dat de MIR kennis deelt en een intern en extern netwerk onderhoudt. De MIR moet dus communicatief vaardig zijn, een echte netwerker zijn en nieuwe technieken kunnen vertalen naar de eigen praktijk. Maar bovenal moet de MIR liefde voor het recruitmentvak hebben!”

Transparantie en kwaliteit
“Transparantie en kwaliteit staan opnieuw voorop bij de verkiezingen”, aldus Westland. “Met openbare video’s en juryrapporten – want deze worden ook openbaar – voorkom je de schimmige achterkamertjespolitiek die je veel ziet bij verkiezingen waar een vakjury ingezonden cases beoordeelt. Dat wil ik niet. Ik houd van transparante verkiezingen waarbij alles open en inzichtelijk is. Door video te gebruiken, geven we ook iedereen een gelijke kans. Vaak zie je bij verkiezingen met ingezonden cases dat grote organisaties winnen. Die grote organisaties hebben een enorme backoffice, die deze cases kunnen uitwerken en fantastisch kunnen verpakken. Een recruiter met een briljant idee of een gave actie, heeft dat voordeel niet. Door deze insteek heeft iedereen evenveel kans.”

Ook Gusta Timmermans, voorzitter van Recruiter United én een van juryleden bij deze verkiezing, is hier blij mee. “Een mooie ontwikkeling van de verkiezing”, zegt Timmermans hierover. “Nu ook de vakjury een beoordeling geeft, krijgt ook de recruiter met een minder groot netwerk, de kans om zijn/haar kwaliteiten te laten zien.”

Over de verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter
De verkiezing Meest Invloedrijke Recruiter is een initiatief van Bas Westland, Hoofdredacteur van de blog EmploIT.nl. De verkiezing wordt sinds 2009 jaarlijks gehouden. Eerdere overall-winnaars zijn: Tamara Rood (juryprijs Meest Invloedrijke Recruiter 2017), Caspar Kipp (publieksprijs, 2017), Joris van den Beuken (2016), Koos Wurzer (2015), Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009).

De Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar word je niet zomaar. Om mee te kunnen doen aan deze verkiezing van EmploIT.nl moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim en Talent. Na de nominatieronde volgt een verkiezingsronde waarin het publiek en een vakjury video’s van de genomineerden beoordelen. De genomineerde recruiters geven in de video’s antwoord op verschillende vragen waarmee ze hun kwaliteit en kennis van zaken laten zien.

Nomineer jouw favoriete recruiter nu

Via de website van EmploIT kan je tot en met 20 december 2018 jouw favoriete recruiter nomineren. Vanaf 21 december barst de strijd los en kan er per categorie gestemd worden op de genomineerden. Ook breng je een stem uit voor de overall-winnaar. Meer dan 1 keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen. Genomineerden kunnen tot en met 13 januari 2019 hun video insturen. De vakjury komt 17 januari bij elkaar om de winnaars te bepalen voor de vakjuryprijs. De winnaars worden een dag later, op 18 januari 2019 bekendgemaakt op EmploIT.

De Meest Invloedrijke Recruiter 2018 wordt alweer voor de tiende keer georganiseerd. Dat moet gevierd worden. Bas Westland: “Natuurlijk gaan we daar iets speciaals mee doen. Wat dat is, houd ik wel nog even geheim.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *