Vista terecht onder vuur?

Hoge bomen vangen veel wind, Microsoft weet dat als geen ander. En ik kan me sinds ik Microsoft OS’en ben gaan testen (MS-DOS 5.0) dan ook niet herinneren  dat er ooit echt positieve ontvangsten waren. Zelfs niet met baanbrekende producten als Windows 95 en Windows 2000 professional.

Vista lijkt echter wel heel veel tegenstand te ondervinden, en ik moet zeggen dat ook ik vind dat de ze in Redmond de verkeerde weg ingeslagen zijn. In een poging om meer functionaliteit en gebruikersgemak te combineren met betere veiligheid hebben ze naar mijn een leuk product voor thuis maar hebben ze voor de zakelijke markt compleet gefaald.  Het lijkt wel of Microsoft moeite heeft met te kiezen welke kant ze nu daadwerkelijk op willen. Enerzijds steeds maar meer gadgets toevoegen aan hun software en anderzijds om aan beheer op grote schaal producten als terminal servers en softgrid te gebruiken.Minder bestanden en gadgets is altijd makkelijker te beveiligen. Een lite versie voor de zakelijke markt lijkt dan ook meer voor de hand te liggen. Vista terecht onder vuur? Ik vind van wel!

1 antwoord
  1. JohnV
    JohnV zegt:

    Met Vista heeft Microsoft de plank volledig misgeslagen. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat er praktisch geen XP computers meer te koop zijn. Je wordt dus gedwongen om een product te kopen dat alles behalve gebruiksvriendelijk is. Een mooi moment voor mij om op Apple over te stappen. Als ik dan toch een nieuw besturingsysteem moet aanleren, dan liever een echt gebruiksvriendelijk product.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *