De beste tijdstippen om op sociale media te posten

Wanneer plaats je vacatures op sociale media?

De beste tijdstippen om op sociale media te postenSociale media worden steeds belangrijker binnen werving strategieën. Het is niet alleen een uitstekend kanaal voor employer branding, maar ook voor het vinden van nieuwe medewerkers. Maar hoe ga je dit uitvoeren en als je dat weet wat zijn dan de beste tijden om je vacatures te plaatsen. Je wil immers  een zo groot mogelijk bereik.

“Eigenlijk doen we maar wat”

In gesprek met hr professionals en ondernemers krijgen we vaak dezelfde reactie: “We weten dat sociale media belangrijk zijn, maar we hebben geen idee hoe en wanneer we dit het beste kunnen inzetten”. Eigenlijk doen we dus maar wat. En dat is een gemiste kans. Het is niet dat je volledig de plank misslaat als je berichten op willekeurige tijden plaatst, maar het kan een stuk efficiënter. Met een uitgekiende timing bereik je meer mensen en een hogere attentiewaarde.

De beste tijden om een bericht te plaatsen

Er is niet een goed antwoord voor deze vraag. Per medium zijn daar namelijk andere regels voor. Het gedrag van gebruikers verschilt erg per platform. We zien daar een verschil tussen dagen en tijden.

De beste momenten:

 • Facebook      Maandag 06:00 – 08:00 en 14:00 – 17:00
 • Twitter          Maandag t/m donderdag 13:00 – 15:00
 • Linkedin       Dinsdag t/m donderdag 07:00 – 09:00 en 17:00 – 18:00
 • Google+        Midweeks 09:00 – 11:00
 • Pinterest        Dagelijks tussen 14:00 – 16:00 en 20:00 – 01:00
 • Instagram      Dinsdag en donderdag tussen 18:00 en 20:00

Meest slechte momenten:

 • Facebook       Dagelijks tussen 22:00 – 04:00 en het hele weekend
 • Twitter           Dagelijks tussen 08:00 – 09:00
 • Linkedin        Maandag en vrijdag
 • Google+        Dagelijks tussen 18:00 – 20:00
 • Pinterest         Dagelijks tussen 17:00 – 19:00
 • Instagram       Dagelijks tussen 08:00 en 12:00

sociale media een goede planning is het halve werkEen goede planning is het halve werk

We kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om je overvolle planning om te gooien om op tijd vacatures te plaatsen op Linkedin of Facebook. Dat is gelukkig ook niet nodig, omdat er een aantal handige tools zijn die je leven makkelijker maken. Twee goede voorbeelden Hootsuite en Mediainjection. Deze tools stellen je instaat om berichten te plannen. Je kan hiermee berichten op vrijdagmiddag inplannen voor de hele volgende week. In een keer kun je de hele wervingscommunicatie inplannen. Je bespaart veel tijd en bent ook nog op het juiste moment zichtbaar. Handig vind je ook niet?

Meten is weten

Onderzoeken naar de beste tijden om berichten op sociale media te plaatsen zijn niet heilig. Je doelgroep gedraagt zich misschien wel heel anders. Het is daarom belangrijk om te blijven testen en de resultaten te meten. Het inzicht in deze metingen laat je zien of je op de goede weg bent. Hiervoor kun je meetsystemen als Google Analytics goed gebruiken. Ook Hootsuite en Mediainjection beschikken over de mogelijkheid om het bereik en succes te meten. Kies een systeem waarvan jij vindt dat het past bij je wensen.

Dit bericht verscheen eerder op hebbespersoneel.nl/blog 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *