Wat heb ik toch een mooi beroep!

Voor een goede klant van ons, het hoofdkantoor van het UWV, mochten wij wederom een ServiceManager zoeken.

Van een aantal geselecteerde CV’s sprong één kandidaat er uit omdat hij op papier de minst goede kandidaat leek. Zijn beschreven ervaring sloot nauwelijks aan bij de verwachtingen van het UWV. Zoals het in de huidige (overspannen) markt gaat, je nodigt de man toch uit voor een gesprek. In het gesprek werd ik helemaal enthousiast van de man’s presentatie: voorkomend, goed communicerend, intelligent, ambitieus en zijn (project)ervaring bleek heel goed aan te sluiten bij het functieprofiel. Ik heb de kandidaat uitgelegd dat een CV niet direct een afspiegeling is van de kennis en ervaring van de kandidaat als wel een samenvatting van met name de kennis en ervaring die relevant is voor de vacature waarop de sollicitant solliciteert. De kandidaat heeft zijn CV herschreven n.a.v. het profiel en de accenten welke wij beiden hebben benoemd.
Het herschreven CV werd voorgelegd aan het UWV. De afspraken werd gemaakt, deze werden gevolgd door een contractvoorstel welke door de kandidaat werd geaccepteerd.
Het UWV blij, de kandidaat blij en ik blij. Niet alleen vanwege de factuur die dit succes rechtvaardigde maar zeker ook omdat wij het proces doordacht en niet “standaard” hebben voorbereid.
Wat heb ik toch een mooi beroep!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *