We zoeken een maagd!

Astrologie is een uitstekend hulpmiddel bij o.a. strategiebepaling, de selectie van personeel, het maken van productkeuzes en het bepalen van een geschikt moment voor nieuwe activiteiten. Een bedrijfshoroscoop kan tot dieper inzicht en weloverwogen besluiten leiden.

Even vooropgesteld, ik ben geen astroloog en ik zoek niet écht een maagd voor een bepaalde positie, maar onlangs heb ik geleerd om zaken (lees: bedrijven én CV’s) tóch eens door een andere bril te bekijken.

In een training kwam ik in contact met een astrologe (Faye Cossar van www.juxtaposition.nl ) die onder andere werkt voor KLM, AHOLD en Generali, aan de hand van de startdatum van deze bedrijven trekt zij een horoscoop. Ik wil er in deze blog niet te diep op ingaan maar het was verbazingwekkend om te zien hoe zij aan de hand van de bedrijfshoroscopen van Air France, Al-Italia (dat was toch die andere partij)enKLM precies heeft kunnen zien waarom de fusie met de Italiaanse maatschappij gedoemd was om te mislukken en waarom de Franse vogel prima met de Zwaan kon landen.

Anyway, we zitten hier op een blog voor werving en selectie en zonder al te veel fantasie sla ik dus een brug naar astrologie als (hulp)middel bij een selectietraject voor de nieuwe directeur voor bedrijf X.
Is het vreemd om aan de shortlist van kandidaten te vragen hoe laat (2 minuten verschil kan een heel andere beeld geven namelijk) en waar ze exact zijn geboren om vervolgens te kijken welke kandidaat er astrologisch gezien het beste past?

Sowieso is het belangrijk dat je weet dat je opdrachtgever ontvankelijk is voor deze toch nog onorthodoxe manier van werving en selectie, maar stel dat hij/zij daar in toestemt om dit te testen en het blijkt een succes?
Dan lever je (lees ik) ineens een additionele service die wel eens heel goed zou kunnen zijn.

Of ik het ga doen? Ik weet het nog niet, maar het kriebelt wel!

Graag jullie visie!

By the way..happy 2007!

4 antwoorden
 1. Boris
  Boris zegt:

  I looked your site and I want to say that yor very well made it. All information on this site is represented for users. A site is made professionally. So to hold !
  Thanks again!

  Beantwoorden
 2. Wilco
  Wilco zegt:

  Hallo Rutger en Astrid,
  Het is natuurlijk veel te makkelijk om te reageren dat ik het onzin vindt en er niets mee wil en zou doen, al is dat trouwens wel mijn mening.

  Maar los daarvan: ik vind het afbreukrisico veel te groot. Stel dat ik er wel voor openen zou staat, dan is de kans dat veel van je kandidaten er helemaal geen vertrouwen in heeft nog steeds groot. Hoe reageren die op deze werkwijze? Hoe serieus neem je dan een bedrijf dat op deze wijze personeel werft?
  Om nog maar even te zwijgen dat je in deze markt blij bent als je een goede kandidaat hebt gevonden en hem of haar dan niet naar huis wil sturen, omdat op het moment van de geboorte de sterren niet goed stonden…

  Beantwoorden
 3. astrid
  astrid zegt:

  Hallo Rutger, helemaal waar. Werving en selectie laat wat dat betreft nog veel kansen liggen.Fay Cossar doet boeiende dingen voor bedrijven. Op het gebied van persoonlijkheidsanalyse kan astrologie nog veel meer (en sneller dan de gemiddelde tests). Collega Bas en ik maakten voor Carp een aantal loopbaanadviezen (zie url), maar goede respons van hoogopgeleide carrierejagers bleef helaas uit. Toch zien we steeds meer erkenning voor de mogelijkheden van astrologie, nee niet als zwevend allekantenopgeklets of als horoscoop in de krant, maar wel als al eeuwen beoefende en verfijnde techniek. Groet, Astrid

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *