Weer een nieuwe vacature website! Een Aanvulling?

[[image:Solmatch::left:0]][[image:solmatch_logo.gif::left:0]] Eerder schreef ik over een werkzoekende die via zijn persoonlijke website Nou Daarom.nl werk zocht. Ondanks de vele bezoeken en reacties vond hij geen (leuke) baan.
En nu? Hij startte onlangs een eigen vacaturesite

Maarten Brons (de kersverse ondernemer) belde me onlangs met het bericht dat hij iets nieuws had bedacht qua jobsite.
Wat is er dan zo nieuw en bijzonder?
Kandidaten kunnen naast hun CV, zichzelf profileren door ook over hun privé en hobby's te schrijven. Daarnaast kunnen zij aangeven over welke competenties zij beschikken en wat hun wensen zijn mbt een nieuwe baan.
Interessant maar niet baanbrekend lijkt me.

En qua vacatures?

De zoekende werkgever heeft de mogelijkheid om zichzelf te presenteren met afbeeldingen van het pand, het interieur, en bijvoorbeeld collega's te plaatsen (kan soms leuk zijn). Zo krijgt de werkzoekende een comple(e)t(er) beeld waar hij terecht kan komen.

Is dit de toekomst qua vacaturewebsites? Ik denk het niet, maar er kan er nog wel eentje bij.

Is het vernieuwend? Ook niet echt. Gaan WIJ vacatures plaatsen bij Solmatch.nl?
Zeker, waarom niet?

3 antwoorden
 1. Kees
  Kees zegt:

  Ja prima antwoord.

  Jij hebt wel gelijk Rutger. De niche sites worden steeds belangrijker. Je kunt het format solmatch natuurlijk ook op meerdere sites gebruiken. En dan elke website gericht op een andere doelgroep(IT, Finance etc.)

  En niet te vergeten. De social media als vacature platform/wervingsmiddel groeit ook.

  Beantwoorden
 2. Rutger
  Rutger zegt:

  @Kees: De vacaturewebsites zullen mijns inziens meer en meer specialistisch worden, de grote bulksites zullen blijven vechten en daardoor zakken in tarief (of is dit wishful thinking:-)?). Meer en meer zal Google ook een rol gaan spelen in de vacaturemarkt (zie id USA googlebase maar dan beter).
  Goede SEO voor de W&S buro’s zal belangrijker worden zodat de vacature de juiste aandacht krijgt. De conversieratio laat nu al een richting zien richting Google. (12,4% vd kandidaten die reageert

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *