Welk Twittertype ben jij?

[[image:tweet_this.png:Twitter:left:0]] Nu Twitter een blijvertje lijkt neemt het aantal tools en applicaties rondom Twitter exponentieel toe. Maar ook het aantal beschrijvingen van gebruikers. Hoe oud zijn ze? Zijn de zelfstandig of in loondienst? Man? Vrouw? Iedere dwarsdoorsnede wordt nu wel zo’n beetje gemaakt. Maar het leukst blijven toch de typeringen van Twitteraars. Typetjes zijn van alle tijden. Van Kooten en De Bie, Jiskefet, het cabaret van Kopspijkers, Draadstaal, Carlo en Irene. Allemaal succesvolle programma’s rondom typetjes.

Typetjes spreken tot de verbeelding. We kunnen er om lachen. Ons ermee identificeren. We herkennen de buurman erin. Of onze partner. Of dus de gemiddelde Twittergebruiker.

Ik heb dan ook met smaak het artikel “The 14 types of Twitter Personalities” gelezen. Erg vermakelijk. Want je begint meteen te associëren. Ja, dat is echt een “clever purist” of juist een echte “journalist”.

Het artikel maakt onderscheid in 7 ‘positieve’ Twittertypes en 7 ‘negatieve’. Bij die laatste moet je denken aan spammers, stalkers en personen die zich (heel) anders voordoen dan ze zijn. Het archetype van de Twitteraar is “the purist” . Dit is iemand die een hele dag meldt waar hij of zij heengaat, wat er gegeten wordt en wie er nu op bezoek komt. Iemand die daar een leuke draai aan weet te geven is een “clever purist” . Ook de (positieve) types “the celeb who keeps it real”, “the retweeter”, “the tastemaker” en “everyman’s friend” passeren de revue.

Lees het artikel zelf maar voor een beschrijving van de types én voorbeelden van Tweets. En dan natuurlijk meteen bedenken wie er bij het betreffende type past…

Wil je weten wat voor type ik ben? Volg me via twitter.com/MarcoHendrikse en laat me weten aan welk type ik je doe denken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *