Wereldwijde krapte aan ICT-ers, of toch niet?

Computable citeert ‘Ome Bill’ op een seminar in Rusland. Ook de nieuwe ICT reuzen als India klagen al over tekorten. Aan wie moeten we dan straks nog outsourcen?

Da’s eenvoudig, aan de werkgevers die wel het lef hebben om de zogenaamde ‘verloren’ generatie ICT-ers van 45+ aan te nemen en om te ‘katten’ tot dotnetters en Javanen. Inmiddels is één op de drie werklozen boven de 45 jaar. Met de vergrijzingsgolf op komst met een piek in 2040, wordt deze groep alleen maar groter. Daar zit het potentieel van de toekomst, zoals ik al eerder meldde in een interview met de ICT Community van Monsterboard. Prachtig om de boze reactie’s van deze doelgroep onder het betreffende artikel in Computable te lezen.

1 antwoord
  1. Peter Horsten
    Peter Horsten zegt:

    @Bas: Dat is zoeken naar diversiteit zoals ik eerder op deze weblog bepleit. Dat er een tekort aan staat te komen is zeker. Ook vandaag in nrc.next staat dat er met het wegvallen van de babyboomers een groot gat valt. Een gat dat niet in te vullen is vinden de meeste geinterviewden. Na 2007 leidt dit zelfs tot stagnatie van de economische groei.

    Voor “kenniswerkers” wil staatssecretaris Van Gennip (EZ) nu de regels versoepelen. Dit om mensen uit India makkelijker hierheen te halen. Of dat gaat lukken ….. Inderdaad is er in India een tekort. De komende jaren zoekt men daar minimaal 210.000 IT-afgestudeerden per jaar, er studeren er maximaal 200.000 af in het IT-segment.

    Naast het inzetten van het volledige arbeidspotentieel in Nederland verwacht ik dat steeds meer bedrijven, dus ook het MKB, werk zullen gaan uitbesteden binnen Europa, bijvoorbeeld naar Oost-Europa. Ook daar is het arbeidspotentieel niet onbeperkt. Voorlopig biedt dat echter nog mogelijkheden genoeg.

    Voor commodity zaken komen we uiteindelijk in China terecht denk ik. De H&M actie van afgelopen week toont aan dat mensen elkaar graag verdringen voor de spullen die daar gemaakt worden. Op voorwaarde dat er een goed ontwerp is gemaakt in het Westen. Uitbesteden onder (eigen) architectuur noemen we dat!

Reacties zijn gesloten.