Van werk-weekenden naar verveling

zzp - werk vs rustWaar ik het ene weekend tot over m’n oren in het werk zit, zijn mijn dagen een paar weken later voornamelijk gevuld met ‘een beetje werk’ en ‘heel veel Netflix’. Terwijl ik hetzelfde boek nog nét niet voor de derde keer heb uitgelezen, denk ik bij mezelf: Nina, je moet geld gaan verdienen.

Ups and downs

Even zonder dollen: als zzp’er is het nou eenmaal zo dat de drukke en rustige periodes zich afwisselen. Daar was ik me voordat ik met dit werk begon al van bewust, maar ergens kon ik me hier niets concreets bij voorstellen. Inmiddels weet ik goed hoe het is om van een overvol werk-weekend een bizar rustige week in te glijden. Dat gaat nou eenmaal zo. Maar ik zou Nina niet zijn als ik hier niet enigszins over zou gaan stressen…

Passie op een lager pitje

Mijn dieptepunt was toch wel de 3 weken ‘rust’. Ik had weliswaar wel wát opdrachten, maar veel meer dan een ochtend werken was het niet. Hoewel dit voor sommige mensen erg aantrekkelijk klinkt, vond ik het vreselijk. Ja, natuurlijk: de eerste week was nog wel uit te houden. Ineens had ik zeeën van tijd om het huis op te ruimen, de wc te poetsen en mijn favoriete serie in één ruk uit te kijken. Maar na die eerste week sloeg de verveling toe. Vergeet niet: schrijven is naast mijn werk, ook mijn passie. Ik vind het leuk om te doen en ben er graag hele dagen mee bezig. Nu de hoeveelheid werk na een aantal maanden ineens afnam, wist ik op den duur niet meer wat ik kon gaan doen. Het huis was schoon. De serie was uit.

Gelukkig bestaat er toeval

Het leek wel alsof iemand daarboven mijn saaie dagen en met stress gevulde lichaam nauwlettend in de gaten hield… Juist op het moment waarop ik mezelf betrapte op de woorden ‘fulltimebaan’ en ‘misschien moet ik maar…’, kreeg ik een telefoontje. Of ik een paar dagen per week wat freelancewerk op kantoor wilde doen. Mijn hart maakte een sprongetje: dit was precies wat ik nodig had! Dus daar gaan we dan: volgende week start mijn parttime avontuur bij een gaaf communicatiebureau. Waar ik mag schrijven, regelen en plannen tot ik erbij neer val (figuurlijk). Ik heb er onwijs veel zin in!

0 reacties

Reageer

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *