Werkzoekenden en bedrijven moeten elkaar weer ontmoeten. Help jij mee?

DeBroekriem

Seats2Meet

Al geruime tijd geef ik, dankzij de niet-aflatende steun van Seats2Meet en een ware armada aan vrijwillige co-hosts, (bijna) maandelijks een gratis workshop “Je Nieuwe Baan via LinkedIn”. Eind deze maand voor de 60e keer. Vaak is er een wachtlijst en ik heb lopen nadenken hoe ik dit groter kan maken dan mezelf. En toen heb ik samen met Stichting De Broekriem iets heel leuks bedacht.Benieuwd wat? Lees dan snel verder.

Eigenlijk vind ik dat Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers van Seats2Meet, de twee tofste ondernemers van Nederland, ook wel genoeg gedaan hebben zo langzamerhand. Door 60 keer een trainingsruimte, koffie en thee en een borrel gratis ter beschikking te stellen. Bovendien lijkt het me zo leuk om werkzoekenden niet alleen online, maar ook offline weer echt in contact te brengen met bedrijven en organisaties. Dus waarom geen workshops doen bij bedrijven en organisaties in huis? Mijn verwachting is dat er veel zijn, die, los van het feit of ze (passende) vacatures hebben, graag aan werkzoekenden willen laten zien dat ze welkom zijn binnen hun muren.

Mariëlle Sijgers (Seats2Meet)

Mariëlle Sijgers (Seats2Meet)

Ronald van den Hoff (Seats2Meet)

Ronald van den Hoff (Seats2Meet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een organisatie met een mooie vergaderruimte waar zo’n 20 mensen in kunnen, een beamer en wifi kan natuurlijk prima als gastheer dienen voor sollicitatieworkshops voor werkzoekenden. Lever je als organisatie ook een maatschappelijke bijdrage en kun je je bedrijf positief onder de aandacht brengen.

Zogezegd, zo gedaan, dus ik contacten zoeken met de tofste werkzoekenden club van Nederland, Stichting De Broekriem. Of zij bereid waren de logistiek te begeleiden middels een vrijwilliger en of de workshops op hun website mochten staan, waar toch al een hoop activiteiten voor werkzoekenden op staan. Het antwoord van Pieter Vermeer en Sanne Jacobs, was een volmondig: JA!

Sanne Jacobs (De Broekriem)

Sanne Jacobs (De Broekriem)

Pieter Vermeer (De Broekriem)

Pieter Vermeer (De Broekriem)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu nog bedrijven natuurlijk………Nou wil het toeval dat ik nog wel eens op een podium sta met recruiters en HR managers van bedrijven in de zaal. Zo ook weer tijdens de eHRM conferentie op 24 september jl. Aan het eind van die dag deed ik een oproep en meldden zich vijf bedrijven aan als gastheer: Decos, Hot Item, ING, Nationale Nederlanden en Youwe. Top, natuurlijk.

En het vervult mij met trots dat ik kan zeggen dat op 16 december a.s. de eerste in-house “Je Nieuwe Baan via LinkedIn” is bij Hot ITem in Amsterdam (er zijn nog maar enkele plaatsen vrij). Bij Decos in Noordwijk staat er één gepland voor eind januari en in Q1 volgen de andere bedrijven. Daar wordt hard aan gewerkt.

Hot ITem

Hot ITem

Decos Bedrijfspand

Decos Bedrijfspand

 

 

 

 

 

 

Maar met deze vijf zijn we er nog niet, want ik wil graag dat meer bedrijven en organisaties dit gaan doen. En door heel Nederland. Dus heb je interesse om met je bedrijf mee te doen? Laat het weten aan mij via bas@baswestland.com of meld je bij Sanne Jacobs van De Broekriem op sanne@debroekriem.nl. Wil je als trainer de workshop geven (dat kan als je LinkedIn savvy Recruiter of Loopbaancoach bent), laat het dan ook even weten aan Sanne of mij. We willen namelijk ook een pool van vrijwillige trainers gaan bouwen, die we kunnen bellen als we weer een workshop bij een bedrijf organiseren.

Het zou mooi zijn als je deze post zoveel mogelijk deelt binnen je netwerk, zodat we er echt een landelijke beweging van kunnen maken (ja, ik weet het, ik ben ambitieus). Iets in mij zegt dat dit echt gaat lukken!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *