Zo kan het dus ook!

[[image:verborgen_talent.gif::left:0]]En dan hebben we het niet over de werkwijze van die ene bank (SNS) uit de reclame. Misschien dat de recruiters en managers de diverse blogs hebben gelezen en gedacht hebben…"he, zo kan het misschien ook".

Eerder schreef Bas Westland al een blog met de titel "Werf of sterf…leid op of rot op!" om aan te geven waar momenteel een groot knelpunt zit bij de werving en selectie van ICT-personeel. Misschien dat dit artikel een verpletterende indruk heeft gemaakt op de hoofdkantoren van Ordina en Tam Tam, deze week waren deze IT-bedrijven in het nieuws met nieuwe initiatieven om dit probleem aan te pakken.

Zo heeft Ordina besloten om hun medewerkers de mogelijkheid te bieden om de masteropleiding Software Engineering te volgen aan de UvA. Hoeveel werknemers er uiteindelijk deel aan zullen nemen, blijft natuurlijk de grote vraag, maar een positief geluid is het wel!

Tam Tam kiest voor een hechte samenwerking met studenten. Ze faciliteren ruimte en bieden de studenten begeleiding aan bij vraagstukken die door Tam Tam in samenwerking met TU Delft en de Haagsche Hogeschool zijn opgesteld. Doordat de studenten ook op 'kantoor' werken, vindt er veel interactie plaats met het eigen personeel. Naast het stimuleren van de creativiteit en innovaties van deze groep, hoopt men dat de studenten in de toekomst voor Tam Tam kiezen om creativiteit en innovaties tentoon te spreiden.

Wie weet vinden ze zo wel een verborgen talent! Wie zaait zal oogsten! Ik hoop het in ieder geval van harte!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *