Meest Invloedrijke Recruiter 2010

LauwerkransAfgelopen jaar werd middels een open verkiezing op Twitter en deze blog Roos van Vugt gekozen tot “Meest invloedrijke recruiter van 2009”. Aanleiding voor deze – alternatieve – verkiezing was het rumoer rond de verkiezing van Geert-Jan Waasdorp tot “Meest invloedrijke werver van 2009“. Daar waar die verkiezing dit jaar niet meer wordt herhaald, gaan we de goede gewoonte hier WEL voortzetten. Mede omdat de rondetafel discussie met de winnaars (Roos van Vugt, Jeroen Kneppers, Michel Rijnders en Marcus Hinrichs) daarna een heel mooi stuk opleverde over de recruitment trends voor 2010 en de daaruit voortvloeiende eisen die aan de recruiter van de toekomst worden gesteld. Dat stuk werd gevolgd door een veelbesproken artikel in mijn rubriek “Van twee kanten” op Recruitment Matters met als titel “Gaat de recruiter verdwijnen?“. Kortom, alle reden om de verkiezing ook dit jaar – ondanks het gemis van onze side kick – gewoon te laten doorgaan. Hoe zijn de spelregels?

1. Als je iemand nomineert moet dat iemand zijn die momenteel actief is als recruiter, bureau of corporate;

2. Jezelf nomineren of op jezelf stemmen is er niet bij;

3. Op mij stemmen is er niet bij;

4. Alleen publiekelijk uitgebrachte stemmen gelden, dat wil zeggen door een reactie onder dit artikel te plaatsen of door een tweet te sturen aan @EmploITBlog, de twitteraccount van deze blog. Gebruik daarbij de hashtag #MIR2010;

5. Je kunt stemmen tot en met donderdag 6 januari 2011 23:59, daarna sluit de verkiezing;

6. Je kunt maar 1 stem uitbrengen;

7. Je kunt alleen stemmen met een reactie op deze blog of een twitter account die tot een natuurlijk persoon is te herleiden. Stemmen met bedrijfstwitteraccounts of (deels) anonieme afzenders op dit blog worden niet meegeteld.

Ben benieuwd naar jullie nominaties en voorkeuren en wens jullie alvast een heerlijke Kerst en een gezond en gelukkig 2011.

621 antwoorden
 1. Clary Pijanppel
  Clary Pijanppel zegt:

  Ik breng mijn stem uit op KAY GOEDHARDT.
  Een pracht collega, altijd maakt hij tijd om je verder te helpen. Hij geeft mooie tips. Hij blijft objectief en is ook eerlijk!
  M.a.w. een topper!! iemand waarop je kunt bouwen.

  Beantwoorden
 2. Coco Baggelaar, arts
  Coco Baggelaar, arts zegt:

  Kay Goedhardt als meest invloedrijke recruiter, vanwege zijn inzet en persoonlijke manier van omgang zowel in werk als daarbuiten. Een lekker positief joch!
  Meer van dit soort mensen!

  Beantwoorden
 3. Marco Leijenhorst
  Marco Leijenhorst zegt:

  Hoewel hij deze verkiezing helemaal niet nodig heeft, nomineer volkomen overtuigd en volstrekt objectief:…Jasper de Weerdt…!
  Jasper is een meester in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Hij gaat hierbij uit van het resultaat, niet van het middel. Een recruiter in hart en nieren! Voor mij niet alleen de recruiter met de meeste invloed, ook met de meeste impact!

  Beantwoorden
 4. Hendrikdevlieg
  Hendrikdevlieg zegt:

  Ik stem op Marcel Rietveld, hij = absoluut de #MIR2010

  Marcel weet op geniale wijze gebruik te maken van de mogelijkheden die de verschillende social media hem bieden, een echte trendsetter!

  Beantwoorden
 5. Alphons IJs
  Alphons IJs zegt:

  Ik ken de andere kandidaten helaas niet, maar al zou ik die wel kennen kom ik toch tot dezelfde conclusie:

  Kay Goedhardt is de beste (en Regina te R. kan er ook wat van)

  Beantwoorden
 6. jordi Spruyt
  jordi Spruyt zegt:

  Mijn stem gaat uit naar kay goedhardt, Hij heeft een scherpe blik en weet zijn ervaring ronduit goed toe te passen in zijn werkgebied. In zijn carriere heeft hij een duidelijke stempel weten te zetten als invloedrijke recruiter. We zullen nog veel van hem horen!

  Beantwoorden
 7. marjolein jonkman
  marjolein jonkman zegt:

  Zowel intern, extern, online en offline is kay Goedhardt een invloedrijke recruter. De exacte definitie is van invloedrijk is uitgebreid en kan vanuit diverse visies bekeken worden. maar hoe je het ook bekijkt en welke definitie je eraan geeft, Goedhardt springt er bovenuit!

  Beantwoorden
 8. Nienke Goed
  Nienke Goed zegt:

  Mijn stem gaat uit naar kay goedhardt. Een topper in zijn vakgebied en zal nog veel van zich laten horen in de komende jaren. Hij heeft al diverse sporen achtergelaten binnen de recruitement en zal nog veel invloed uitoefenen,

  Beantwoorden
 9. Babette Scholte
  Babette Scholte zegt:

  Mijn stem gaat naar Jasper de Weerdt van Achmea Coorporate Recruitment. Jasper is recruiter pur sang, heeft een behoorlijk netwerk opgebouwd en weet voor onze vacatures altijd de beste kandidaten te vinden.

  Babette Scholte
  HR Vastgoed
  Syntrus Achmea

  Beantwoorden
 10. Annelie westerbaan
  Annelie westerbaan zegt:

  Kay Goedhardt!! Hij is een persoon waar je op kunt bouwen en is een echte strateeg. Hij weet zijn kennis en kunde goed in te zetten om zichzelf én een ander verder te helpen in zijn of haar carrière, c!hapeau

  Beantwoorden
 11. Linda Luidens
  Linda Luidens zegt:

  Graag nomineer ik Karin Luidens (Amerpoort) als meest invloedrijke Recruiter 2010.

  Het winnen van de Publiekscursor 2010, waarmee de meest aantrekkelijke recruitmentsite door het publiek wordt benoemd, is het de kroon op haar werk in 2010.

  Daarnaast werkt haar enthousiasme aanstekelijk, is haar interesse in social media inspirerend en haar hang naar innovatieve ideeën/activiteiten binnen het vakgebied bewonderenswaardig. Dit alles heeft als gevolg dat het aantal vacatures is teruggedrongen en Amerpoort goed op de kaart is gezet als werkgever.

  Kortom, zij heeft alles in huis om de meest invloedrijke Recruiter 2010 te worden!

  Beantwoorden
 12. Marga Tiemessen
  Marga Tiemessen zegt:

  Ik stem op Jasper de Weerdt. Op alle fronten aanwezig. Is zeer allert, staat overal open voor. Een echte social media man dus overal te vinden. Een goede prater en weet heel goed waar hij het over heeft. Wat mij betreft dus een topper.

  Beantwoorden
 13. Syl
  Syl zegt:

  Ik stem op Kay Goedhardt als Recruiter van 2010, omdat ik veel positiefs over zijn prestaties heb gehoord binnen de ING/NN organisatie en
  van anderen die hem op dit werkgebied kennen (via DPA) en
  zijn carriere volgen.

  Beantwoorden
 14. Jacqueline Loerakker
  Jacqueline Loerakker zegt:

  Ik vind Kay een kei van een recruiter! Hij heeft een goed netwerk, verdiept zich goed in wat de businessn odig heeft aan nieuwe mensen, is open en betrokken

  Beantwoorden
 15. Paul K. Baggelaar
  Paul K. Baggelaar zegt:

  Ik stem op Kay Goedhardt voor Meest Invloedrijke Recruiter 2010. Zijn creatieve stijl en zijn gedrevenheid hebben er mijns inziens mede toe bijgedragen dat ING ondanks de crisis geen grote problemen met de personeelsbezetting heeft gekend.

  Beantwoorden
 16. Moniek Morsink
  Moniek Morsink zegt:

  Mijn stem gaat naar Marcel Rietveld omdat hij ‘up-comming’ is en daarbij bij Alliander het e-recruitment op een hoger plan heeft weten te zetten. Hij is een sterke netwerker die niet te beroerd is om anderen wegwijs in e-recruitment en social media te maken. Daarnaast weet hij tussen door nog een groot aantal plaatsingen te realiseren.

  Beantwoorden
 17. Valeri Berns
  Valeri Berns zegt:

  Wil graag stemmen….maar wat is invloedrijk en wie willen we beinvloeden?
  Ons eigen incrowd recruitment wereldje, CEO’s/bestuurders van Nl die echt moeten in gaan zien dat het mis gaat met hun organisaties als ze niet meer aan Talentmanagement gaan doen en recruitment beter moeten gaan organiseren? De politiek in Den Haag die de arbeidsmarkt op slot zet waardoor grote groepen mensen naast de arbeidsmarkt komen te staan en we toch tekorten hebben?
  Ken eigenlijk toch weinig recruiters die op dat niveau in staat zijn te beinvloeden terwijl daar nu juist de mensen beinvloed moet worden de komende jaren om recruitment verder te krijgen.

  Laten we volgend jaar eerst bij stil staan bij de definitie voordat we stemmen.

  Voor nu stem ik op Laura Baselaar omdat ze in staat is om binnen een heel moeilijk organisatie echt wat voor elkaar te krijgen met haar team. Daarvoor de juiste mensen moest beinvloeden, dat in heel korte tijd deed en nu ook nog aansprekende resultaten haalt. En natuurlijk om dat ze een POWERVROUW is;-)

  Beantwoorden
 18. Frederike Lengers
  Frederike Lengers zegt:

  Met stip op 1: Jasper de Weerdt! Hij is zeer toegankelijk (en vindbaar) voor potentiële kandidaten. En dat is prettig voor alle partijen.

  Beantwoorden
 19. Wieger Wagenaar
  Wieger Wagenaar zegt:

  Mijn stem gaat naar Jasper de Weerdt, recruiter Achmea. Laat een enorme drive en ambitie zien, waarbij waanzinnig goed gebruikt gemaakt wordt van social media. Heeft een groot netwerk en weet met zijn team op creatieve wijze de vacatures van ons mooie bedrijf in te vullen.

  Beantwoorden
 20. Chrystel
  Chrystel zegt:

  Mijn stem gaat naar Marcel Rietveld. Deze top (social)networker zet zich buiten zijn reguliere werkzaamheden volledig in om collega’s en buiten Alliander mensen mee te nemen in de wereld van Social Media.
  Hij heeft binnen Alliander een beweging op gang gebracht met enorm positieve gevolgen. Marcel, mijn stem is voor jou!

  Beantwoorden
 21. Marc Hutten
  Marc Hutten zegt:

  mijn stem gaat naar Jasper de Weerdt; zeer prettig en kundig partner in de zoektocht naar toptalent; zeer proactief en creatief!

  Beantwoorden
 22. Ruth Vermeer
  Ruth Vermeer zegt:

  invloed heb je als je in staat bent ruim 800 man op de been te krijgen voor een event dat haast niet zonder stotteren is uit te spreken en dan bedoel ik The Recruitment Industry Dance Event.
  Als iemand de titel Meest Invloedrijke Recruiter verdient, dan is het wel Rob van Elburg.

  Beantwoorden
 23. Amarentia van Leeuwen
  Amarentia van Leeuwen zegt:

  Kay Goedhardt is in mijn ogen de Meest Invloedrijke Recruiter van 2010, simpelweg omdat hij enthousiast is. Ernorm veel passie heeft in zijn werk, het is een genoegen om mee samengewerkt te hebben.

  Beantwoorden
 24. Hans van der Geest
  Hans van der Geest zegt:

  Ik stem op Jasper van de Weerdt; voor mij absoluut de meest invloedrijke recruiter. Dankzij zijn activiteiten op LinkedIn ben ik in Achmea geïnteresseerd geraakt en heb ik daar nu een leuke job.

  Beantwoorden
 25. Joan Esteve i Manasanch
  Joan Esteve i Manasanch zegt:

  Kay zijn werk is met name onderscheidend geweest in zijn recruitment rol binnen ING Finance en Risk: zijn sociale media activiteiten, zijn pragmatische werkwijze, zijn werkzaamheden tbv mobiliteit, alsmede zijn divisie overstijgende recruitmentadviezen hebben bijgedragen dat ING ondanks de crisis een favoriete werkgever in Nederland is gebleven.

  Kay Goedhardt is in mijn ogen de Meest Invloedrijke Recruiter van 2010

  Beantwoorden
 26. Peggy Koopman
  Peggy Koopman zegt:

  Ik stem op Kay Goedhardt als Meest Invloedrijke Recruiter van 2010! Kay”s inzichten in hoe je je netwerken kunt gebruiken en de energie waarmee hij deze inzichten overdraagt, geven voor mij de doorslag.

  Beantwoorden
 27. Patrick
  Patrick zegt:

  Jasper de Weerdt

  Maakt erg slim gebruik van nieuwe media om functies onder de aandacht te brengen. Dankzij zijn inspanningen werk ik nu bij Syntrus Achmea.

  Beantwoorden
 28. Chris van Bruggen
  Chris van Bruggen zegt:

  Jasper de Weerdt natuurlijk!

  Een zeer plezierige, oprecht geinteresseerde en pro actieve recruiter die goed gebruik maakt van zowel meer traditionele als social media om jouw doel te bereiken!

  Beantwoorden
 29. Sijkwang Meijer-wong
  Sijkwang Meijer-wong zegt:

  Uit eigen ervaring ken ik Jasper de Weerdt als recruiter. Hij reageert snel, is persoonlijk en spontaan. Mijn beste ervaring tot nog toe. Daarom stem ik op Jasper.

  Beantwoorden
 30. Marc Drees
  Marc Drees zegt:

  Kay Goedhardt mag het natuurlijk nooit worden! Als Sinterklaas heeft hij op het RIDE event mijn geloof in de goedheiligman voorgoed in rook op laten gaan. En dat mag niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom stem ik niet op Kay Goedhart.

  Maar op wie moet ik dan wel stemmen?

  Het probleem is dat ik weliswaar heel wat recruiters ken, maar wie is nou de Meest Invloedrijke onder hen? En wat is eigenlijk het meest invloedrijk?

  Is dat de recruiter die het meest in de aandacht probeert te komen? Want dan zijn het de mediageile Dennis Huijzers of Martijn Smit die met de prijs naar huis horen te gaan. Maar dat stuit mij weer enorm tegen de borst.

  Is het dan misschien de man die overal zijn naam zoveel mogelijk probeert te laten vallen? Want dan is Jacco Valkenburg (a.k.a. de wethouder Hekking van recruitment) de vanzelfsprekende winnaar. Maar ook daar ben ik niet content mee.

  Moet het dan een afscheidscadeau worden voor Valeri Berns. De powervrouw die plotsklaps YER blijkt te gaan verlaten? Nee, het kan natuurlijk geen prijs worden omdat iemand vertrekt.

  Twitterdiva Van Vugt won vorig jaar en een herhaling van zetten devalueert een prijs. Zeker omdat Roos natuurlijk helemaal geen recruiter meer is maar een bekende Nederlander.

  Bas Westland verdient een prijs, al was het alleen maar omdat hij deze uitverkiezing heeft verzonnen. Maar als ik een stem op hem uitbreng is die ongeldig. Ja, daar schiet ik ook niets mee op.

  Maar, maar… hoe kan ik hem nou over het hoofd zien. De man die stukjes schrijft en e-mails stuurt waar ik zelden een snars van begrijp. De man die mijn afbeelding boven minimaal 6 pispakken hangt. De man die HET recruitment event van het jaar organiseert en die na deze nominatie mij eindelijk de felbegeerde prijs van beste recruitment blogger van 2011 gaat bezorgen! Ik het het natuurlijk over Rob van Elburg! Jawel, mijn stem gaat naar dit partybeest!

  En nogmaals; Kay Goedhardt mag het natuurlijk nooit worden!!

  Beantwoorden
 31. Wouter Kaijser
  Wouter Kaijser zegt:

  Mijn collega Kay Goedhardt is een prachtige vakidioot die mede door zijn enthousiasme in mijn ogen absoluut de meest invloedrijke recruiter van 2010 is geweest

  Beantwoorden
 32. Mariska
  Mariska zegt:

  Ha ik nomineer Karin Luidens! Goede netwerker, sociaal, hart voor zowel medewerkers als client! Recht door zee, oprecht, sociaal bewogen. Zet m op!

  Beantwoorden
 33. Gerda galinarius
  Gerda galinarius zegt:

  Mijn stem gaat uit naar Kay Goedhardt, net als vele anderen zie ik. Dit is niet voor niets. Hij heeft een netwerk dat verder reikt dan zijn huidige functie en weet deze zorgvuldig te onderhouden. Een plezier om met hem samen te werken

  Beantwoorden
 34. Liesbeth Post
  Liesbeth Post zegt:

  Ik stem op Jasper de Weerdt. Een recruiter in hart en nieren, die alle mogelijke invloed (netwerk, -social- media, persoonlijke drive en enthousiasme) inzet om de juiste mens op de juiste plaats te krijgen!

  Beantwoorden
 35. Dirk Wegstapel
  Dirk Wegstapel zegt:

  Mijn stem gaat naar Kay Goedhardt.

  Zijn werkwijze en visie zijn van een dermate hoog niveau, dat hij de meest invloedrijke recuiter moet zijn!

  Beantwoorden
 36. Hélène Pragt
  Hélène Pragt zegt:

  Ik stem op Jasper de Weerdt. Super hoe hij Achmea naar onze arbeidsmarkt vertegenwoordigd, recruitment voor Achmea op de kaart heeft gezet en voor ons de goede mensen binnenhaalt.

  Beantwoorden
 37. Regina te Raa
  Regina te Raa zegt:

  Wat wil ik graag op Kay stemmen maar wat is dat lastig op deze site. Ik hoop maar dat ik op deze manier mijn stem uitbreng maar een echte stemknop boven aan de site zou zeker helpen.

  Beantwoorden
 38. Mennolt Roorda
  Mennolt Roorda zegt:

  Mijn stem gaat naar Jasper de Weerdt. Innovatief, out-of-the-box denken, cooperatief, hartelijk en tegelijk verrassend. Voor mij een voorbeeld voor de recruitmentbranche! Daarnaast door zijn actieve bemoeienis met Social Media een pionier met genoeg eigenwijsheid om zijn eigen pad te trekken. Go go Jasper.

  Beantwoorden
 39. Ellen Boonen
  Ellen Boonen zegt:

  Ik stem op Jasper de Weerdt omdat hij zijn contacten goed onderhoudt o.m. middels social media. Hij is vasthoudend, duidelijk in wat hij wil, sympathiek en weet een hoog guneffect te creeren.

  Beantwoorden
 40. Roland Witteman
  Roland Witteman zegt:

  Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper Jasper de Weerdt Weerdt Weerdt Weerdt Weerdt Weerdt Weerdt!!!!

  HELD!

  Beantwoorden
 41. Debora van praag
  Debora van praag zegt:

  Mijn stem gaat naar Kay Goedhardt!!

  Kennis, enthousiasme, doorzettingsvermogen, zakelijk, sociaal en een ambassadeur voor het bedrijf waarvoor hij zich inzet.

  Beantwoorden