Generatie Y: Onrust op de werkplek

[[image:computer_guy.01.jpg::left:0]]In een postje op managementboek.nl Gaming is niet slecht, integendeel maakte ik gewag van de invloed die de aanstormende generatie, Generatie Einstein, Generation Y of Generation Next (jongeren van 15 – 25) gaat krijgen. In de laatste Fortune staat een zeer interessant artikel over dit thema: You raise them, now manage them. A field guide to Generation Y.
Bepakt met communicatie- en lifestyle spullen trekken ze de bedrijven in. Opgevoed als eigenwijze, zelfverzekerde, always wired en multi-taskende eenheden wensen ze hele andere zaken dan uw "vertrouwde" personeel. Tips: maak een aantrekkelijke werkomgeving (gym, gezond eten ed), geef ze een coach (ze willen veel leren, hebben altijd vragen en ideeën) en betrekt de sociale omgeving (nodig mams uit bij het sollicitatiegesprek). Wat zijn uw ervaringen?

2 antwoorden
  1. Peter Horsten
    Peter Horsten zegt:

    Heel erg veel “last” heb ik van deze nieuwe trend nog niet gehad. Feit is wel dat die er aan staat te komen. Met een aantal van de genoemde zaken kun je nog wel rekening houden, maar wat ik ook bemerk en sterker hoor, is dat het een “luie” generatie is die er aan zou komen. Snel carri

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *